+32 (0) 51 63 68 54 info@empteezy.be
Selecteer een pagina

Gevaren lithium batterij

De gevaren van een lithium batterij worden vaak onderschat. Het is belangrijk dat de batterijen correct en veilig worden opgeslagen om schade te voorkomen. De dag van vandaag komen lithium batterijen heel vaak voor. Ze zitten in telefoons, elektrische fietsen en tal van andere dingen. U komt er dagelijks mee in aanraking en daarom is het dus belangrijk om iedereen bewust te maken van de mogelijke gevaren van een lithium batterij.

Zijn lithium-ion batterijen gevaarlijk

Een lithium-ion batterij brengt gevaren met zich mee. Daarom is het belangrijk dat alles zo veilig mogelijk wordt opgeslagen. De batterijen zijn gevaarlijk omdat ze in principe op elk moment instabiel kunnen zijn. Een vaak voorkomende oorzaak van een ontploffende of brandende batterij is kortsluiting. Een accu zal veel sneller ontladen als een anode en kathode elkaar maar licht raken. Bij een kortsluiting zal de temperatuur enorm stijgen waardoor de batterij in brand kan vliegen. Helaas kunnen de branden die worden veroorzaakt door deze batterijen moeilijk worden vermeden. Wat we wel kunnen doen is de schade zoveel mogelijk beperken.

Tips om gevaren lithium batterij te reduceren

Hier enkele dingen waarop u kan letten om het brandgevaar van lithium-ion batterijen toch een beetje te verkleinen.

  1. Gebruik batterijen en opladers van erkende fabrikanten.
  2. Gebruik geen beschadigde opladers, maar vervang ze.
  3. Verwijder de oplader van zodra uw batterij vol is.
  4. Probeer uw batterij in de gaten te houden bij het opladen.
  5. Laat uw batterijen nooit in de zon liggen.

Lithium batterijen zijn dus zeker niet zonder risico. Als u opeens zou opmerken dat uw batterij begint te lekken of abnormaal heet wordt, dan kan u het apparaat best loskoppelen van de oplader en naar buiten verplaatsen.

Verder kan je natuurlijk ook altijd rookmelders plaatsen. Als een batterij dan toch vuur zou vatten, is iedereen meteen op de hoogte van het gevaar dat de lithium batterij heeft veroorzaakt. Om helemaal veilig te zijn, worden de batterijen best opgeslagen in een brandwerende veiligheidskast.

Wenst u nog meer informatie omtrent de gevaren van lithium batterijen?
Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Neem contact op

Gebruik het contactformulier om informatie aan te vragen.

Adres

Populierstraat 3
8800 ROESELARE
België

Telefoon

+32 (0) 51 63 68 54

E-mail

info@empteezy.be

Contactformulier