+32 (0) 51 63 68 54 info@empteezy.be
Selecteer een pagina

Lithium-ion batterij

Lithium-ion batterijen worden de dag van vandaag in heel wat toestellen gebruikt. Dit soort batterij is gemaakt van licht metaal en heeft een hoge energiedichtheid. Wat betekent dit nu? Een hoge energiedichtheid wil zeggen dat de batterij veel stroom levert voor zijn massa. Een lithium batterij is dus een lichte batterij die veel stroom levert.

Levensduur lithium batterij

Het is belangrijk om een lithium-ion batterij nooit volledig uit te putten. Als de capaciteit van de batterij onder de 5% gaat dan spreken we van een diepteontlading. Dit kan de accu onherstelbaar beschadigen. De batterijen hebben natuurlijk wel een systeem waardoor ze hiertegen beschermd zijn, maar let er toch op dat je de accu tijdig oplaadt.

Om de levensduur van een lithium batterij te optimaliseren bewaar je de accu best op zo’n 60%. Dit geldt vooral als je de batterij over een langere periode niet gebruikt. Hoe voller de batterij is opgeladen hoe sneller deze van binnen uit begint te oxideren. Als je de batterij vaak gebruikt, laad je hem ook best niet voor de volle 100% op. Alleen bij het eerste gebruik van de lithium-ion batterij wordt dit aangeraden.

Een laatste tip om de levensduur van een lithium batterij te optimaliseren is het rekening houden met de warmte. Bewaar de lithium-ion batterij niet op warme plaatsen en laat hem telkens afkoelen voor je hem oplaadt. De accu’s verliezen door heen de tijd gegarandeerd capaciteit Dit kan niet worden voorkomen. Maar door warmte kan dit proces sterk versneld worden.

Wenst u nog meer informatie over de opslag van lithium batterijen of de levensduur van een lithium batterij? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Neem contact op

Gebruik het contactformulier om informatie aan te vragen.

Adres

Populierstraat 3
8800 ROESELARE
België

Telefoon

+32 (0) 51 63 68 54

E-mail

info@empteezy.be

Contactformulier