+32 (0) 51 63 68 54 info@empteezy.be
Selecteer een pagina

Opladen lithium batterij

Een lithium-ion batterij is gemaakt van licht materiaal en heeft een hoge energiedichtheid. In het kort wil dit zeggen dat de batterij heel wat stroom levert voor zijn massa. Dat is ook de reden dat de batterij de dag van vandaag zo vaak voorkomt.

Lithium batterijen hebben gemiddeld ongeveer een levensduur van 3 jaar. Op een bepaald moment zullen de batterijen ‘op’ zijn, maar je kan de levensduur wel zo lang mogelijk rekken door goed met de batterij om te gaan. Hieronder enkele tips:

Pas op van diepteontlading

Als de overgebleven capaciteit van een accu onder de 5% gaat dan noemen we dit een diepteontlading. Dit kan een lithium batterij onherstelbaar beschadigen. Hoewel de batterij hier wel tegen beschermd is, is het toch aangeraden om de accu op te laden van zodra deze nog zo’n 20% over heeft. Dit is een eerste vuistregel voor het opladen van een lithium batterij.

Bewaar je batterij halfvol

Voor de opslag van een lithium batterij zorg je er best voor dat de accu maar halfvol is opgeladen. In principe hebben de batterijen geen last van zelfontlading, maar hoe voller de accu wordt bewaard, hoe sneller de batterij van binnen uit begint te oxideren. Dat beïnvloedt de levensduur dus sterk.

Lithium batterij 100% opladen bij eerste gebruik

Bij het eerste gebruik is het best om de accu volledig op te laden. Voor al het volgend gebruik haal je de lithium batterij beter iets vroeger uit de oplader. Op die manier zal de levensduur van uw batterij positief beïnvloed worden.

De voordelen van een lithium-ion batterij

Wat zijn nu de voordelen van zo’n batterij?

  • Zeer hoge energiedichtheid
  • Geringe zelfontlading
  • Geen geheugeneffect
  • Hoog vermogen, lange levensduur

Wenst u nog meer tips voor het opladen van een lithium batterij? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Vraag nu uw gratis offerte aan!

Neem contact op

Gebruik het contactformulier om informatie aan te vragen.

Adres

Populierstraat 3
8800 ROESELARE
België

Telefoon

+32 (0) 51 63 68 54

E-mail

info@empteezy.be

Contactformulier